Dagens middagstips: Italiensk laks

Ved å bruke de klassiske italienske råvarene tomat, sitron, løk, urter og olivenolje får du med denne retten god og tradisjonell norsk sjømat laget på den italienske måten.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk. store polarbrød
2 stk. liten grønn squash
2 stk. liten gul squash
4 ss olivenolje
2 pk. snøfrisk naturell
6 hg (dill) gravet laks i tynne skiver
1 ss sitronsaft
svart pepper fra kvern
6 stk. tomat i båter
4 ss rødløk finhakket
2 potte frisk rosmarin

Fremgangsmåte:

Skjær squashen i skiver og stek dem i olivenolje (eller rapsolje). Salte og pepre. La skivene få dryppe av på kjøkkenpapir.

Smør polarbrødskivene tynt med snøfrisk. Fordel lakseskivene over. Rør sammen sitron og pepper og pensle laksen med dette.

Ha brødskivene midt på en stor tallerken og fordel grønnsakene rundt.

Ha klatter av opprørt snøfrisk midt på, dryss over rødløk og pynt med rosmarin. Et par friske sitronbåter gjør seg godt til.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 23/06 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også