Dagens middagstips: Hvitløkgrønnsaker

Dette er en form med deilige grønnsaker og masse hvitløk som gir rik smak! Server formen som tilbehør eller alene med godt brød til.

Publisert Oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 stk. liten squash
1 stk. rød paprika
½ stk. blomkål
2 stk. gulrot
2 stk. rødløk
2 ss olivenolje
2 ss strimlede soltørkede tomater
1 dl sorte oliven
8 båt skrelte hvitløk
15 blad friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
2 ss balsamicoeddik
salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær squash og paprika i mindre biter. Rens blomkål, skrell gulrøttene og løken og skjær alt i biter. Sett ovnen på 200 grader C.

2. Varm opp olje i en stekepanne og stek grønnsakene til de begynner å få en fin farge sammen med de soltørkede tomatene og oliven. Strø på salt og pepper.

3. Legg alt over i en ildfast form sammen med hvitløken og bak formen i ovnen i ca. 20 minutter på nederste rille.

4. Finhakk og bland urter og balsamicoeddik og hell over formen med grønnsakene når de er ferdig stekt.

5. Server de varme grønnsakene alene eller som tilbehør.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag