Dagens middagstips: Asparges med bacon og appelsin

Denne retten passer perfekt som et lite måltid i seg selv eller som en forrett. Dessuten smaker den godt som tilbehør til fisk- og skalldyrretter.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 bunt frisk grønn asparges
1 pk. bacon i biter
1 ss smør
1 stk. appelsin
5 blad friske urter (feks; rosmarin, basilikum, timian)
salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok aspargestoppene møre i saltet vann i ca 30 sekunder. Avkjøl i isvann og tørk dem godt.

Stek baconskivene sprø i stekepanne med smør og tilsett aspargestopper og skall fra appelsinen. Krydre med salt og pepper.

Skjær appelsinkjøttet i fileter. Ta stekepannen fra varmen og vend i appelsinfiletene og eventuelt noen friske urter, servér.

  • Dagens middagstips er levert i samarbeid med www.mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også