Bytt ut det usunne

Her er noen sunnere alternativ når abstinensene etter søtsaker setter inn.

Publisert Oppdatert
Nettsiden Ivillage har laget en egen oversikt over ulike godbiter du strever hardt for holde deg unna, og kommet med gode forslag til hva du kan erstatte dem med når abstinensene setter inn. Eller hvordan du kan velge sunnere alternativ. Sjokolade, og da spesielt mørk sjokolade med ekte kakao kan faktisk være bra for deg, på grunn av høyt innhold av antioksidanter. Allikevel inneholder sjokolade med kalorier enn hva sunt er. Hemmeligheten ligger derfor i å nyte mørk sjokolade i små porsjoner, som for eksemper to-tre jordbær dyppet i mørk sjokolade.

Ulike kaffedrikker
Det er ei stund siden vi bare drakk vanlig svart kaffe. Nå er det jo så mye godt å velge mellom, og det er overraskende mange som gulper nedpå store kopper med ulike kaffedrikker hver dag. Noen ganger flere. En real kaffe mokka kan inneholde opptil 300 kalorier, 400 med krem på. Hvis en vanlig svart kaffe ikke er det du foretrekker, kan du forsøke å minske sukkeret og fettet i kaffedrikkene dine. Spør om skummet eller ekstra lett melk i stedet for hel, be om den minste størrelsen, unngå krem, toppinger og sukker.

Kjeks
Det er hovedsakelig to problem med kjeks; vi greier ikke å spise bare en, og hvis vi greier, så er det stort sett en stor kaloribombe av en kjeks. En typisk stor sjokoladekjeks inneholder over 300 kalorier, mens en liten munnfull i mindre kjekspakker inneholder ganske mye mindre. Spis fem slike mini-kjeks sakte, nyt hver bit, og du vil få dekket smaksbehovet uten å få i deg altfor mange kalorier.

Pommes frites
Om du synes det vanskelig å spise bare en kjeks, prøv deg på pommes frites! Det er nærmest umulig å bare smake på en. Det sunneste er derfor bare å ikke bestille de i det hele tatt, eller tigge til deg et par fra kjæresten. En stor porsjon inneholder rundt 530 kalorier, mer enn en quarter pounder med ost¿ Du kan lage dine egne chips hjemme, med å skjære poteter i striper, og steke dem i ovnen med litt olje. Stek gjerne med hvitløk, urter og annet krydder. En slik hjemmelagd løsning kan inneholde rundt 100 kalorier.

Is
Lett-is inneholder mindre kalorier, men har en litt annen konsistens. Frossen yoghurt er et sunnere alternativ, men har allikevel fett og sukker. Prøv heller en fruktsorbet heller enn iskrem. Du unngår opptil 100 kalorier, og fruktsmaken er både frisk og god. En stor skje skal være nok.

Muffins og andre bakevarer
Det er vanskelig å unngå den store saftige sjokolademuffinsen som lyser mot deg på kafeen. Men ved å bake dem selv, unngår du en del av de usunne ingrediensene slike kafé-muffins gjerne inneholder.

Potetgull
En pose vanlig potetgull inneholde cirka 150 kalorier. Du unngår halvparten av disse om du velger en fettfri variant. Men hvis du egentlig bare ønsker noe sprøtt og salt, kan popkorn være et bra alternativ. Det inneholder langt færre kalorier!

Kilde: Ivillage.com sunn_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning