Mai har for mange vært en måned med mye kakespising, noen har gjerne fått nok, andre har rett og slett fått smaken på det søte liv!

Men etter så mye kakespising kan det hende at du har fått ekstra kunnskap om ingredienser og diverse oppskrifter?

Kanskje har du til og med funnet din favorittkake?

Hvorfor ikke teste kunnskapen din i quizen øverst?

Sjokoladefondant

En deilig sjokoladekake er som regel en hit som de fleste damer.

Her får du en skikkelig digg oppskrift du kan bryne deg på!

Deigen kan gjøres klar i god tid på forhånd og oppbevares i kjøleskapet frem til ca en time før du skal steke dem. Det er også mulig at du må legge til et minutt på steketiden, siden deigen vil være kaldere når den kommer fra kjøleskapet, enn den er når den nettopp er rørt sammen. Deigen er holdbar i cirka en uke - ustekt - i formen (kledd med plastfolie) før den stekes.

Ingredienser:

  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 150 gram sjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
  • 85 gram siktet hvetemel
  • 4 egg
  • 6 former
  • smør + mel til strøing av formene
  • bær eller frukt
  • 1/2 porsjon jordbærsaus (kan sløyfes)
  • vaniljeis

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme.
  • Ha i sjokoladebitene og la den smelte under forsiktig omrøring.
  • Rør inn siktet hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen.
  • Fyll 6 smurte porsjonsformer ca 2/3 fulle med sjokolademassen. Har du ikke porsjonsformer kan du benytte doble muffinsformer eller kaffekopper (som tåler varmen).
  • Stekes midt i ovnen ved 200 grader i om lag 8-10 minutter, til det ytterste laget har stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne.
  • Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og det kan derfor være en fordel å prøvesteke en kake for å teste ut din ovn.
  • Hvelv kakene umiddelbart på tallerkener, og la dem stå et minutt for å sette seg.
  • Hvis du faller for fristelsen for å snu fondanten kan du risikere at fyllet renner ut umiddelbart. Det aller beste resultatet får du dersom du hvelver den rett på tallerkenen og lar den stå der.
  • Gi gjerne sjokoladefondantene et lite melisdryss, og server dem umiddelbart med is og bær, og gjerne en jordbærsaus.

(Denne oppskriften har vi hentet fra Trinesmatblogg.no)

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!