Middelhavskylling med pasta


Ingredienser:
2 stk kyllingfilet
litt salt og pepper
2 ss flytende margarin til steking
½ ss revet parmesan
4 stk grønne oliven
1 ts hakket frisk oregano

Basilikum- og tomatsaus:
1 stk løk i båter
1 boks hermetiske tomater
ca½ ts sukker
1 ss finhakket frisk basilikum evt. oregano

Slik gjør du:

1. Stek kyllingfiletene i litt flytende margarin i en panne i 3-4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper og la filetene hvile i 3-4 minutter.

2. Fres løk og hvitløk i litt olje i en kjele til løken er blank. Tilsett knuste, hermetiske tomater, litt sukker og basilikum eller oregano. La alt putre i noen minutter. Smak til sausen med salt og pepper.

Server med kokt pasta. Dryss eventuelt litt revet parmesan på toppen og pynt med oliven og oregano.

Reker a la Malaysia


Ingredienser:
500 g reker, uten skall
4 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss ingefær, frisk
1 ss olje
1 stk løk
2 ts karri
2,5 dl kokosmelk
salt
Ris

Framgangsmåte

1. Begynn med å koke risen etter anvisning på pakken.

2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær og skjær løken i fine ringer. Surr grønnsakene i olje til det er mykt, men ikke brunt.

3. Dryss på karri og la den surre med et par minutter, spe med kokosmelk, kok opp og la det småkoke et par minutter.

4. Smak til med salt, eventuelt også mer karri.

5. Tilsett rekene helt til slutt. De skal bare varmes opp, ikke kokes.

Omelett med ost og tomatsalsa


Ingredienser:
2 stk egg
2 ss vann
ca.3 ss revet hvitost eller annen ost etter eget ønske
½ ss smør til steking

Tomatsalsa:
1 stk tomat
ca.1 dl hakket agurk
1 ss virgin olivenolje
ca.½ ts vineddik eller epleeddik
ca.½ ts sukker
salt og pepper
ca.2 ss hakket, frisk basilikum
litt flaksalt

Slik gjør du

1. Visp sammen egg og vann.

2. Hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i. Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.

3. Legg på revet ost og brett den ene halvdelen over på den andre. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.

4. Flå eventuelt tomaten. Del den, ta ut frøene og skjær tomatkjøttet i terninger. Skjær agurken i terninger. Bland tomat og agurk og hell over olje og eddik. Smak til med sukker og pepper.

Server omeletten med tomatsalsa. Dryss flaksalt over før servering.

Chiliwok med renskåret svinekjøtt


Ingredienser:
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje til steking
1 pose wokgrønnsaker, ferske eller frosne
ca100 g sukkererter
ca3 ss søt chilisaus
1 ts sesamfrø

Slik gjør du:

1. Fres kjøttet i to omganger, 2-3 minutter på sterk varme. Ta det ut av woken.

2. Fres grønnsakene. Tilsett sukkererter og chililsaus og kok raskt opp. Dryss over sesamfrø.

Server straks med kokt ris som tilbehør.

Hjemmelaget tomatsuppe med timian


Ingredienser:
1 stk finhakket løk
2 båt hvitløk - finhakkede
2 ss olivenolje
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 boks hermetiske tomater
3 ss finhakket frisk timian
2 ss kremost med urter
salt og pepper
smak til med ½ ts sukker

Fremgangsmåte:

1. Surr finhakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett hønsebuljong og hermetiske tomater. Kok opp og tilsett hakket timian. Pisk inn kremosten i suppen.

2. Smak suppen til med salt, pepper og en klype sukker.

3. Server suppen rykende varm med et dryss timian og ferskt brød og smør til.

Torskeburger


Ingredienser:
600 g torskefilet
2 ss smør
1 stk bakepotet
2 stk gulrot
0,25 stk sellerirot
1 skive kålrot
1 stk tomat
1 stk løk
3 ss rapsolje
salt og pepper

Karrimajones:
2 dl majones
2 ss karri

Tilbehør:
4 stk hamburgerbrød
4 blader romanosalat

Framgangsmåte:

1. Skjær rotgrønnsakene i tynne staver, legg dem på en stekeplate, drypp over rapsolje og dryss på litt salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader til de er møre og gylne.

2. Bland ingrediensene til karrimajonesen, og varm hamburgerbrødene i stekeovnen..

3. Skjær torsken i serveringsstykker og stek den i smør, ca. 3-4 minutter på hver side. Strø på salt og pepper.

4. Legg romansalat på det halve hamburgerbrødet, legg over et stykke torsk sammen med skiver av løk og tomat. Dekk med den andre brødhalvdelen. Server sammen med rotfruktchipsen og karrimajonesen.

Kilder: Matprat.no, Godfisk.no, Frukt.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!