I sommer er det musserende cocktails som blir den store cocktailtrenden.

- Kullsyreinnholdet i musserende cocktails øker smaksopplevelsen fordi smaksløkene våre skjerpes. Harmoni mellom syre og sødme og en delikat klar farge, er hemmeligheten bak årets nykommere, sier bartender og fagentusiast Steinar Jensen i en pressemelding.

- Det er de musserende variantene som er de mest trendy og nyskapende i årets smaksuttrykk og vil utgjøre duggfriske innslag på varme sommerdager, sier Trine Vang Lund i Bacardi Norge.

Den musserende vinen tilsettes alltid til slutt for å ta vare på kullsyreboblene og vinens karakteristiske smak og det friske preg. Toppingen kan variere etter mengde på andre ingredienser. Stopp cirka 1 cm fra toppen av glasset. Skummet kan gjerne gå høyere.

Gode sommerdrinker:


Batoney

4 cl Bacardi Gold
4 cl honning
2 cl limejuice
2 cl appelsinjuice
Musserende vin, gjerne med sødme
Limeskall

Slik gjør du:

Hell rom, honning, limejuice og appelsinjuice i en shaker og rør honningen ut før du tilfører is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et rocksglass fylt med is.

Topp med kald musserende og pynt med en strimmel limeskall.

Fabulous

4 cl vodka
8 cl tranebærjuice
Martini Rosé
Limespiral (bruk en grønnsakskreller og skjær av en lang remse av limeskallet)

Slik gjør du:

Hell vodka og tranebærjuice i en shaker med is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et champagneglass uten is.

Topp med kald Martini Rosé og pynt med limeskallet.

Mojito

4 cl Havana Club Añejo Blanco rom
4 cl ferskpresset juice av lime
2 cl sukkerlake (se egen oppskrift)
5 cl soda
Fersk mynte i bunt, gjerne marokkansk
Isbiter

Slik gjør du:

Plukk bladene av 2-3 myntestilker, og legg de i et høyt drinkeglass. Fyll i 2 cl sukkerlake og 4 cl limesaft. Mudle lett for å frigi smak fra mynten i blandingen. Tilsett rom, soda og fyll opp glasset med is helt opp til toppen.

Tips: I stedet for å bruke sukker (som er for grovkornet og ofte legger seg nederst i glasset), forbereder du sukkerlake på forhånd, ved å koke opp 50/50 vann og sukker. Når massen når kokepunket, trekker du kjelen vekk fra platen og rører til sukkeret er løst opp og vips så er sukkerlaken klar.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!