En litt kald mørk vinterkveld i sofaen.. Hvorfor ikke lage deg noe ekstra godt? Vi har funnet frem fem enkle retter perfekt som kveldssnacks.
  • Sannheten om sukker
  • 5 supre salater
  • Dip til festen!
  • Lag én, eller flere som du serverer sammen:

    Søte popkorn-ruller
    Lag deilige popkorn snacks med en miks av tørket frukt.

    Ingredienser
  • 12 kopper poppet popkorn
  • 3 kopper mikset tørket frukt, som for eksempel rosiner, aprikos og så videre.
  • 1 kopp vanlig sukker
  • 1/2 kopp brunsukker
  • 1 kopp sirup
  • 1/2 kopp vann
  • Slik gjør du det
Legg popkorn og tørket frukt sammen i en stor ferdigsmurt skål som tåler litt varme. Legg frem bakepapir, og en gaffel.

La sukker, brunsukker, sirup og vann koke opp.

Hell forsiktig røren over popkornblandingen. Rør med gaffelen for en jevn fordeling. La det stå i 1-2 minutter.

Ha olje i hendene, før du former små boller som du legger på bakepapir for å kjølne. Kan spises med en gang, eller oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet opp til 4 dager.

Cheddar-kjeks og peanøttsmørdip
Du kan velge selv om du lager kjeksene i oppskriften, eller om du vil spare tid ved å bare lage peanøttsmørdip og kjøper kjeks i butikken.

Ingredienser
  • 1 kopp hvetemel
  • 4 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skjært i små biter
  • 10 spiseskjeer raspet Cheddarost
  • ¾ teskje salt
  • ½ teskje pepper
  • ½ peanøttsmør
  • 1 spiseskje honning
  • 1/8 cayennepepper (hvis du har)
  • Slik gjør du det
Lag deigen: Bland mel, smør, ost, salt og pepper sammen i en mixmaster til det blir en fast deig. Fyll på noen skjeer med vann ved behov. Rull deigen, pakk den inn i plastikk og la den avkjøle seg i 20 minutter.

Lag dipen: Rør peanøttsmøret, resterende salt og honning til det blir en flytende røre. Hvis du ønsker kan du tilsette cayennepepper for å gjøre dipen ekstra hot. Dekk over med plastikk og sett den tilsides, nå er den klar til servering!

Bak ut kjeksene: Varm ovnen på 180 grader. Kjevle deigen, og stikk ut kjeksene med kakeformer eller et vanlig melkeglass. Stek på brett med bakepapir til de er gyldne og sprø, cirka 15-20 minutter. Legg på rist for å kjølne. Kan oppbevares lufttett og kjølig opp til en uke. Serveres med peanøttsmørdip!

Sprø parmesanpita
Disse sprø hjemmelagde pitaene er perfekt for dipping, men de er også smakfulle nok som snacks uten dip.

Ingredienser
  • 3 spiseskje olivenolje
  • ¾ teskje valgfri urter
  • ¼ teskje rød pepper
  • 5 pitabrød
  • ½ kopp med raspet parmesanost
  • Salt
  • Slik gjør du det
    Forvarm ovnene til 180 grader. Miks olivenolje, urter, og rød pepper i en bolle.

    Del pitabrødene i to, og pensle dem med oljeblandingen. Del hver halvdel inn i cirka 8 biter, legg dem i ildfast form og strø på parmesanost og eventuelt salt om du vil.

    Plasser brettene midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gyldne. Legg på rist for å kjøle ned, før du serverer med valgfri dip!

    Pitapizza
    Bak pitaen din like en pizza. La pizzafyllet av valgfri type stappes inn i pitaen.

    Ingredienser
  • 1 pita delt i to
  • ¼ kopp med marinade/tomatsaus
  • 1 kopp raspet mozzarellaost
  • Valgfri favorittingredienser til pizza
  • Slik gjør du det
Forvarm ovnen til 180 grader. Fordel tomatsausen på innsiden av pitabrødene. Fyll dem med ost og dine favorittingredienser. Legg dem på stekebrett med bakepapir og varm dem i ovnen i 10-15 minutter til osten er smeltet. La bitene få kjøle seg ned litt før du tar en bit!

Blåbærkos
Deilig kveldskos med fresh bærblanding.

Ingredienser
  • ¼ kald tranebærjuice
  • 1 boks blåbær yoghurt
  • ½ kopp frosne blåbær (du kan variere, med jordbær, eksotiske frukter eller annet)
  • Slik gjør du det
    Ganske enkelt blander du juice, yoghurt og blåbær i en mikser, og blander til drikken er god og luftig. Hell oppi ett stort glass. Pynt gjerne med bær for et ekstra delikat uttrykk.

    Kilde: Delish.com
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!