• Oppskriftene er hentet på Matinorden.no!
  • Visste du at akevitt kan brukes til langt mer enn til julematen? Noen typer er blanke som vann, milde og runde. Andre har tatt farge og fylde av lagringen på eikefat. Noen er klassiske og stilrene, andre er mer eksotiske og velkrydret.

Deilige drinker


Eplecocktail
  • 3 cl akevitt
  • 1 cl syrlig eplesaft
  • ½ grønt eple
  • 1 cl limejuice
  • Strimlet epleskall
  • Slik gjør du:

    Miks alle ingrediensene med is i en blender og hell drinken i et avkjølt cocktailglass. Pynt med strimlet epleskall. Anbefalt akevitt: Vannklar, mild

    Banandrøm
  • 3 cl akevitt
  • 1 cl Midori
  • ½ banan
  • Litt frisk appelsin-og limejuice sitronskive og mynteblader
  • Slik gjør du:

    Miks alle ingrediensene med is i en blender og hell drinken i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en skive sitron og mynteblader.

    Anbefalt akevitt: Vannklar, mild

    Sunny
  • 3 cl akevitt
  • 1 cl Cointreau
  • 2 cl pæresirup
  • 2 cl appelsinjuice
  • Strimlet ferskenskall
  • Slik gjør du:

    Bland alle ingrediensene og hell drinken i et avkjølt cocktailglass. Pynt med strimler av ferskenskall. Anbefalt akevitt: Vannklar, fyldig

    Ekte kjærlighet
  • 3 cl akevitt
  • 1 cl Midori
  • Marachino
  • Strimlet limeskall
  • Kirsebær
  • Slik gjør du:

    Bland alle ingrediensene og hell drinken i et martiniglass. Pynt med et kirsebær og strimlet limeskall. Anbefalt akevitt: Vannklar, mild

    Nutty
  • 4 cl akevitt
  • 2 cl Noisette likør
  • frisk appelsinjuice
  • 1 cl sukkerlake med vaniljesmak
  • Tynne strimler av appelsinskall
  • Slik gjør du:

    Bland alle ingrediensene og hell drinken i et martiniglass. Garner med tynne strimler av appelsinskall. Anbefalt akevitt: Vannklar, fyldig

    The Champ
  • 2 cl akevitt
  • 1 cl sukkerlake med appelsinsmak
  • Champagne
  • Jordbær
  • Slik gjør du:

    Bland sammen akevitt og appelsinsukker og hell over champagnen. Pynt med jordbær. Serveres i et champagneglass. Anbefalt akevitt : Vannklar, mild

    Berry
  • 3 cl akevitt
  • 1 cl bringebærlikør
  • 1 limebåt
  • tranebærjuice
  • Fyll et høyt glass med isbiter. Hell i akevitt, bringebærlikør og presset saft av limebåten. Fyll opp med tranebærjuice. Pynt med bringebær. Anbefalt akevitt: Vannklar, mild
  • Oppskriftene er hentet på Matinorden.no!
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!