Smakfull kylling på ølboks!

En morsom og god rett som passer for de fleste!

Sist oppdatert
Har du lyst å lage noe litt mer utenom det vanlige til dine gjester? Da kan du prøve denne morsomme retten! Vinkelner Svein Lindin forteller om slageren i hagen sin;

Passende rosèvin

- Kylling på ølboks er så enkelt og smakfullt at selv med mange gjester er dette ingen problem. Vinanbefalingen går til to knallgode rosèviner som anbefales servert avkjølt, sier Lindin.
  • 47492 Boffa Gran Buchet 2008 kr 159.-
  • - Lys rød farge, frisk syrlighet av røde bær og blomster.Flott syrebalanse og fyldig, Lang god ettersmak av friske røde bær
  • 49174 Niepoort Redoma Rosé 2007 kr 151.-
  • - Lys lakserød, aromaer av krydder, fruktighet av friske røde bær.Lang god ettersmak, noe mineralsk

Kylling på ølboks


Du trenger:
  • 1 eller 2 store kyllinger (én blir for lite til fire personer)
  • Krydderurter, f.eks. timian, salvie
  • Tørket krydder eller marinade
  • Saften fra 1 sitron
  • 1 boks øl
  • Gjør slik:

    Smør inn kyllingen med litt olje og krydder, eller en ferdigmarinade (se nærmere beskrivelse lenger ned i denne saken). Åpne ølboksen og drikk halvparten. Putt urter og sitronsaft i boksen. Trykk kyllingen over boksen slik at hele kyllingen står. Grill under lokk i rundt en time. Sjekk statusen underveis og pensle med marinade innimmelom.

    Kryddertips:
  • Stikk gjerne kvaster med friske urter og sitronskiver under skinnet på kyllingen. Da stikker du fingrene inn under skinnet foran på brystet og løsner det forsiktig før du putter inn godsakene. Salvie er et bra krydder. Prøv gjerne helt andre ting også, som soltørket tomat eller skinke, under skinnet.
  • Kyllingen kan også gnis inn med tørt krydder. På kyllingene fra butikkenes griller er det samme sølet over alt, grillkrydder med mye paprika, så her gjelder det å lage sin egen miks. Husk å krydre den inni også. Bruker du tørkede krydderurter, er det lurt å blande det med litt sitron og olje.
  • Mange foretrekker å lage en marinade som pensles på før, underveis og etter stekingen. Prøv en blanding av honning og soya, kanskje med finhakket chili, eller søtlig chilisaus fra flaske. Er det mye honning eller sukker i marinaden vil overflaten raskere bli svidd, så det kan lønne seg å være sparsom med marinaden til å begynne med.
RedomaRose

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også