Dagens rett: Lammelår med soppsmør
Påskens festmiddag!
1 kg lammelår i skiver
2 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket rosmarin
2 stk eple
Soppsmør:
300 g smør
300 g sopp
1 ss soyasaus
3 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du:
1. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Stek dem i ca. tre minutter på hver side og legg dem i langpanne eller ildfast form.
2. Del eplene i to og fjern kjernene. Legg eplene oppå kjøttet og stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.
3. Finhakk sopp og persille, og stek blandingen i panne med margarin. Avkjøl og ha det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus. Kjør til smøret er luftig.
Server lammelår i skiver med eple, soppsmør og for eksempel en god salat eller couscoussalat.
2 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket rosmarin
2 stk eple
Soppsmør:
300 g smør
300 g sopp
1 ss soyasaus
3 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du:
1. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Stek dem i ca. tre minutter på hver side og legg dem i langpanne eller ildfast form.
2. Del eplene i to og fjern kjernene. Legg eplene oppå kjøttet og stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.
3. Finhakk sopp og persille, og stek blandingen i panne med margarin. Avkjøl og ha det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus. Kjør til smøret er luftig.
Server lammelår i skiver med eple, soppsmør og for eksempel en god salat eller couscoussalat.
Denne saken ble første gang publisert 22/04 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.