1 kg lammelår i skiver
2 ss margarin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts tørket rosmarin
2 stk eple

Soppsmør:
300 g smør
300 g sopp
1 ss soyasaus
3 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du:

1. Krydre lammeskivene med salt og pepper. Stek dem i ca. tre minutter på hver side og legg dem i langpanne eller ildfast form.

2. Del eplene i to og fjern kjernene. Legg eplene oppå kjøttet og stek i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter.

3. Finhakk sopp og persille, og stek blandingen i panne med margarin. Avkjøl og ha det i hurtigmikser sammen med smør og soyasaus. Kjør til smøret er luftig.

Server lammelår i skiver med eple, soppsmør og for eksempel en god salat eller couscoussalat.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!