Ingredienser: Bunn:
50 g smør
225 g sjokoladekjeks

Fyll:
225 g mørk sjokolade, 70% kakao
400 g kremost lett Romtemperert
100 g sukker
4 stk medium egg
3 dl kremfløte
5 ss Kakao likør (Kahlùa)

Topping:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 ss kakao likør (kahlùa)

Fremgangsmåte:

Bunn:
Smelt smøret. Knus kjeksen i en food-prosessor og bland smøret med kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 24 cm i diameter.

Sett springformen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Fyll:
Hakk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. (Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. NB: Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Bollen må tåle varme. Innholdet i bollen varmes opp av dampen fra det kokende vannet).

Visp kremost og sukker til det blir en luftig krem. Tilsett ett og ett egg under stadig visping. Sett håndvispen ned på lav hastighet og tilsett smeltet sjokolade, fløte og Kahlúa. Hell forsiktig osteblandingen over kjeksbunnen i springformen. Stek kaken i forvarmet ovn ved 160 grader i 55 minutter til 1 time. Kaken er ferdig når den har fått en skinnende overflate med noen bobler og er litt mørkere i midten. La kaken stå kjølig i minimum 3 timer eller over natten.

Topping eller tilbehør:
Bland sammen crème fraîche og Kahlúa og smør det oppå kaken eller server det ved siden av kaken.

Kilde: Melk.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!