Visste du at det er to bildekks trykk i en champagneflaske? Dermed er det mye kraft som skal forløses når flasken åpnes. Men, om du vil prøve deg på sabling, bør du følge vinekspert ved Vinofil.no, Svein Lindins tips steg for steg.

- En champagneflaske har et svakt punkt helt oppe med korken, og treffer du dette punktet med en egnet champagnesabel får du et rent kutt, sier Lindin.

For å få til dette bør du ha et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv, og gjør det aldri på flasker som ikke inneholder Champagne, Cava eller liknende.

Slik gjør du det:
  • Åpne forseglingen på champagnen slik at det er en halv gang igjen.
  • Finn skjøten på flasken, hold flasken på midten, og legg sabelen mot flasken.
  • Gi sabelen godt med fart mot korken, og vær sikker i treffet.


Se hvordan det gjøres i videoen øverst!

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!