Video: Imponer på nyttårsfesten

Lær deg denne teknikken og du blir festens dronning!

Sist oppdatert
Visste du at det er to bildekks trykk i en champagneflaske? Dermed er det mye kraft som skal forløses når flasken åpnes. Men, om du vil prøve deg på sabling, bør du følge vinekspert ved Vinofil.no, Svein Lindins tips steg for steg.

- En champagneflaske har et svakt punkt helt oppe med korken, og treffer du dette punktet med en egnet champagnesabel får du et rent kutt, sier Lindin.

For å få til dette bør du ha et egnet verktøy, en champagnesabel. Bruk aldri brødkniv, og gjør det aldri på flasker som ikke inneholder Champagne, Cava eller liknende.

Slik gjør du det:
  • Åpne forseglingen på champagnen slik at det er en halv gang igjen.
  • Finn skjøten på flasken, hold flasken på midten, og legg sabelen mot flasken.
  • Gi sabelen godt med fart mot korken, og vær sikker i treffet.


Se hvordan det gjøres i videoen øverst!

Denne saken ble første gang publisert 30/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også