Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels

Ingredienser:

Kakebunn:
180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
1 ss brunt sukker
1 ss malt kanel
80 g smeltet smør

Krem:
400 g kremost naturell
300 g cottage cheese
5 stk egg
30 g kakaopulver
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
3 ss sterk kaffe
2 ts malt kanel

Glasur:
2 ½ dl seterrømme eller créme fraîche
125 g melis

Pynt:
50 g revet kokesjokolade
2 ts malt kanel
2 ts kakaopulver

Fremgangsmåte:

1. Bland alle ingrediensene til bunnen i en hurtigmikser og kjør det sammen til en jevn masse. Klem det ut i en springform (24 cm) og sett til side.

2. Vask miksebollen og tilsett alle ingrediensene til kakekremen. Kjør det i hurtigmikseren til det er godt blandet og glatt uten klumper.

3. Hell kremen forsiktig over kakebunnen. Det er lurt å la kremen renne over en øse som nesten hviler mot bunnen - på den måten unngår du at deler av bunnen løser seg opp i kremen.

4. Stek kaken ved 170 ºC i ca. 1 time eller til kaken så vidt er fast.

5. Bland sammen rømme og melis til glasuren. Ta kaken ut av ovnen og hell over rømmeglasuren. Fordel den jevnt over kaken og sett den inn i ovnen igjen i 10-15 minutter. Ta ut kaken og avkjøl den helt.

6. Dryss over revet mørk sjokolade og en blanding av kanel og kakao før servering.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!