Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g brokkoli
7 ½ dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
3 ss hvetemel
2 ½ dl matfløte
salt og pepper etter smak
2 stk hardkokte egg til servering

Fremgangsmåte:

Skjær brokkolihodene (blomstene) fra stilken. Skjær stilken i små biter og kok dem møre i 6 dl av vannet. Mos stilkene og sil mosen.

Rør melet ut i resten av vannet, rør det i mosen, tilsett buljongterning og kok opp.

Bland brokkolihodene (blomstene) i suppen og kok den videre til brokkolien er mør.

Smak suppen til med salt og pepper, rør inn fløte og gi suppen et raskt oppkok.

Server suppen i varme tallerkener med et halv hardkokt egg.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!