Dagens rett: Brokkolisuppe
Sunn og mettende suppe.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
500 g brokkoli
7 ½ dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
3 ss hvetemel
2 ½ dl matfløte
salt og pepper etter smak
2 stk hardkokte egg til servering
Fremgangsmåte:
Skjær brokkolihodene (blomstene) fra stilken. Skjær stilken i små biter og kok dem møre i 6 dl av vannet. Mos stilkene og sil mosen.
Rør melet ut i resten av vannet, rør det i mosen, tilsett buljongterning og kok opp.
Bland brokkolihodene (blomstene) i suppen og kok den videre til brokkolien er mør.
Smak suppen til med salt og pepper, rør inn fløte og gi suppen et raskt oppkok.
Server suppen i varme tallerkener med et halv hardkokt egg.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 03/11 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.