Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

3 stk egg
½ dl rapsolje
2 dl matyoghurt
1 ss honning
1 ts salt
3 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
5 stk soltørkede tomater i olje
10 stk cherrytomat, rød - eller andre småtomater

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggene og tilsett olje, yoghurt og honning.

Bland sammen salt, bakepulver, hvetemel og sammalt hvetemel og rør i deigen.

Finhakk de soltørkede tomatene og skjær cherrytomatene i mindre biter. Rør dette inn i deigen.

Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deigen og sett formene på stekeplaten.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

Avkjøl på rist og spis muffinsene nystekte - gjerne som tilbehør til supper eller gryteretter.

Denne porsjonen gir ca. 12 muffins.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!