Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8


Ingredienser:

Mandelbunn:
75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g melis

2 l vaniljeis eller annen is etter ønske

Fremgangsmåte:

Mal mandlene. Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping.

Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.

Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.

Avkjøl bunnen.

Legg bunnen på et kakefat.

Velv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 - 1,5 cm.

Legg skivene på mandelbunnen.

Pynt etter ønske. F. eks sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti og lignende

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!