Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

2 ss smør
1 ts karri
2 stk sjalottløk
2 ss hvetemel
7 dl helmelk
1 stk fiskebuljong (terning)
500 g torskefilet
80 g purre
2 stk gulrot
½ stk sitron
(8 stilker) 10 g frisk gressløk
400 g potet

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele, ha i karri og oppkuttet sjalottløk. Stek løken lett til den blir gyllen. Strøover hvetemel og bland alt godt sammen. Spe med melk litt om gangen, kok opp mellom hver gang under stadig omrøring. Tilsett en buljongterning, og la den oppløses i sausen. Skjær torsken i stykker, purre og gulrot i tynne strimler og tilsett det i sausen. La alt trekke 7-10 minutter. Pynt med sitronskive og gressløkstilker. Servèr med kokte poteter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!