Dagens rett: Pasta med fjordgløtt
En smakfull pastarett med friske grønnsaker og kremet saus passer flott på sommerlige dager.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
500 g tagliatelle
1 stk hakket rødløk
1 ss olje
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts chilipasta (sambal oelek)
150 g sukkererter
250 g cherrytomat, rød
300 g reker
salt og pepper etter smak
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss hakket frisk dill
Fremgangsmåte:
Kok pastaen som anvist på pakken. Fres løken i olje et par minutter. Tilsett créme fraîche, vann og chilipasta. Rør om og la koke i ca. 5 minutter.
Del sukkererter og tomater i mindre biter. Rens rekene og bland dem i sausen. Smak til med salt og pepper.
Legg nykokt pasta i en skål og tøm pastasausen over. Fordel tomater og sukkererter over. Dryss over rikelig med hakkede urter like før servering.
Godt brød hører med.
- Dagens rett er levert av Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 14/08 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.