Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 3


Ingredienser:

4 stk kyllingfilet
4 båt hvitløk finhakket
4 stk sjalottløk finhakket
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
saft av ½ stk sitron
1 stk hakket rød chili
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø

Avocadodressing:
2 stk avocado
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
1 båt revet hvitløk
saft ½ stk sitron

Fremgangsmåte:

La trespydene ligge i vann i 30 minutter.

1. Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle.

2. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer.

3. Træ kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Avocadodressing:

1. Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser.

2. Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet.

3. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!