Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 3


Ingredienser:

400 g kyllingkjøttdeig
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 stk finhakket løk
3 båt finhakket hvitløk
2 stk gulrot i biter
1 stk finhakket rød chili
1 boks knuste, hermetiske tomater
2 stk laurbærblad
6 ½ dl vann
2 stk kyllingbuljongterning
1 boks hermetiske røde bønner
1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
salt og kvernet pepper
2 ss hakket frisk kruspersille

Tilbehør:
1 boks salsa
1 beger lettrømme
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 stk jalapeno

Fremgangsmåte:

1. Varm halvparten av smør og olje i en panne og stek kyllingkjøttdeig i et par omganger. Legg ferdig stekt kyllingkjøttdeig over i en stor gryte.

2. Fres løk, hvitløk, gulrot og chili i resten av stekefettet. Ha det over i gryten og tilsett hakkede tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter.

3. Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett i gryten og kok opp til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakket persille ved servering.

Server kjøttdeiggryten med salsa, rømme, ananas, jalapenospepper og ferskt brød eller ris.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!