Dagens rett: Sufflétomater
En velsmakende liten kveldsrett, eller nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
4 stk store tomat
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl matfløte
100 g norzola
1 ss maisstivelse (maizena)
2 stk egg
4 skive loff - runde
olje til steking
Fremgangsmåte:
Skyll tomatene og skjær et lokk av toppen. Skjær av en liten skalk i bunnen slik at tomatene står støtt. Hul ut tomatene og sett dem opp/ned så overflødig væske renner ut.
Stek loffskivene gylne og sprø i olje. Legg dem på et smurt ildfast fat.
Dryss tomatene innvendig med salt og pepper og sett dem på loffskivene.
Kok opp fløten, smuldre i osten og la den smelte. Rør inn maisennaen og la blandingen surre i 2 minutter.
Ta sausen av platen. Skill eggene og rør eggeplommene i sausen. Fordel sausen i tomatene og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter til sausen begynner å bli gyllen.
Server tomatene umiddelbart.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 15/11 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.