Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk store tomat
½ ts salt
¼ ts pepper
1 dl matfløte
100 g norzola
1 ss maisstivelse (maizena)
2 stk egg
4 skive loff - runde
olje til steking

Fremgangsmåte:

Skyll tomatene og skjær et lokk av toppen. Skjær av en liten skalk i bunnen slik at tomatene står støtt. Hul ut tomatene og sett dem opp/ned så overflødig væske renner ut.

Stek loffskivene gylne og sprø i olje. Legg dem på et smurt ildfast fat.

Dryss tomatene innvendig med salt og pepper og sett dem på loffskivene.

Kok opp fløten, smuldre i osten og la den smelte. Rør inn maisennaen og la blandingen surre i 2 minutter.

Ta sausen av platen. Skill eggene og rør eggeplommene i sausen. Fordel sausen i tomatene og stek dem midt i ovnen på 225°C i ca. 10 minutter til sausen begynner å bli gyllen.

Server tomatene umiddelbart.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!