Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

4 stk kalkunbiff , evt. kalkunfilet skåret i biffer
ca. 10 stk stjerneløk

Appelsinmarinade:
1 båt hvitløk i skiver
2 ss soyasaus
ca. 2 ss revet frisk ingefær
saft og skall av 1 stk appelsin
3 ss olivenolje
1 stk stjerneanis

Juicekokte knaskerøtter:
1 pose knaskerøtter
ca. 1 dl appelsinjuice
1 stk stjerneanis (kan sløyfes)
litt sukker
salt og kvernet pepper

Rødvinsaus:
1 pk rødvinsaus
litt juice (fra knaskerøttene)
1 ss balsamicoeddik
evt. 1 ss smør

Fremgangsmåte:

1. Bland alle ingrediensene til marianden. Legg kalkunbiffene i appelsinmarinaden. La dem marinere så lenge du har tid eller til neste dag.

2. Ta biffene opp og tørk bort litt av marinaden. Stek kalkunbiff og delte stjerneløk i en panne med litt smør eller olje ca. 2 minutter på hver side. La filetene hvile litt i pannen.

3. Kok opp appelsinjuice, stjerneanis, en liten klype sukker, salt og pepper. Legg i gulrøttene og kok til de er møre.

4. Lag rødvinsaus (enten hjemmelaget eller fra pose), litt juice(fra gulrøttene) og 1 ss balsamicoeddik. Litt kaldt smør røres evt. inn i sausen før servering.

Server kalkunbiff på en seng av juskokte knaskegulrøtter, stekte stjerneløk og lettkokte grønnsaker.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!