Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 kg gulrot
1 stk løk
3 ss smør
3 ss hvetemel
8 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
1 ts soyasaus
3 stk laurbærblad
10 stk pepperkorn
salt
1 dl grovhakket frisk kruspersille
½ dl hakket tørket gressløk

Fremgangsmåte:

1. Skrell gulrøtter og skjær i store biter.
2. Skrell og del løk i skiver.
3. Stek gulrøtter og løk i noen minutter uten at det tar farge.
4. Strø på hvetemel og spe med vann, litt i gangen. Tilsett buljong, soya, laurbærblad og pepper.
5. Kok ved svak varme under lokk til gulrøttene blir myke, ca 25 minutter. 6. Smak til med salt og bland i urtene.
7. Servér gulrotlapskausen sammen med rødbeter og kokte poteter.

Server med godt brød eller rundstykker.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!