Trendy slurping

Inviter venninnene dine på dette!

Sist oppdatert
Det er blitt supertrendy å drikke te, uansett om det er kaldt eller varmt i været. Ansvarlige for Lipton te i Norge, Karen Marie Lange, tror inspirasjon fra de engelske tetrendene vil sette spor i Norge. Her er noen av trendene de engelske teekspertene mener vil sette sitt preg på 2010:

Trendy te
  • Afternoon tea vil bli servert i forretningsmøter.
  • Sommerens store hit kan bli tecocktails.
  • Ettermiddagste med opplevelser og temaer, eksempelvis SPA og babyshower.
  • Sesongvariasjoner av te med tilhørende bakverk blir en stor gastronomisk trend for 2010.
  • Ettermiddags-tekaker og bakverk vil være mer fokusert på sesongens råvarer.
  • I 2010 vil tilberedning av klassiske tetyper og bakverk med friskt og trendy utseende - som juveler - være laget med kjærlighet og lidenskap.
  • Yngre tedrikkere vil fortsette med tradisjonell ettermiddagste, og ta en pause fra sitt hektiske liv for å nyte teopplevelsen!
  • Ikke bare blir te enda mer trendy, du kan uansett skape en litt annerledes og koselig stemning med en spesiell te-oppskrift! Finn frem den store koppen, ta frem tesilen og kos deg med te i løsvekt.

Les også: Kos med kveldssnacks

Les også: Hjemmelaget og sunt



Her får du et godt tips!

Tedrink - 4 personer

Du trenger:

¾ l vann
2 ss teblader (etter smak)
1 dl (75 g) brunt sukker
½ l mineralvann med sitrussmak
½ dl friskpresset sitronsaft
1 appelsin
isbiter

Fremgangsmåte:

1. Lag sterk te, og la den avkjøles. Hell i brun farin, og rør om til den løser seg opp.
2. Tilsett sitronsaft og mineralvann. Fordel isbiter i 4 glass, og fyll dem med te. Pynt med appelsinskiver.

Cointreau te drink - 1 person

Du trenger:

Sort te
2 ss cointreau
Halv skive ananas på boks
Sitronmelisse

Les også: Vin for dummies

Les også: Ikke bare en potet

Les også: Varm deg på dette!



Fremgangsmåte:

Ha den varme te i et glass, hell i cointreau. Dekorér med ananas og sitronmelisse.

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også