Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

1 ½ dl sukker
4 dl helmelk
3 stk egg
1 krm sukker
1 ts vaniljesukker

Pynt:
1 dl pisket kremfløte
4 stk jordbær
1 stk lime
2 ss sukker
½ dl vann

Fremgangsmåte:

Smelt sukkeret i en stekepanne under konstant omrøring inntil det får en pen kastanjefarge og er helt flytende. Hell så det smeltede sukkeret over i porsjonsformer og drei disse rundt til formen er dekket. Avkjøl formene. Varm helmelken. Bland egg, sukker, vaniljesukkeret og tilsett den varme helmelken. Hell blandingen over i de karamelliserte formene.

Stek karamelllpuddingen ved 125 grader i vannbad i ca 2 timer. Puddingene er ferdige når de er stive. La de stå til de er kalde og hvelv de så ut av formene eller servèr dem i porsjonsformene. Damp limeskall i sukker og vann i 5 minutter. Pynt med pisket krem, jordbær og dampet limeskall.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!