Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 ss smør
1 stk stor løk
1 stk stor purre
2 båt hvitløk
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
2 stk hønsebuljongterning
6 dl vann
3 stk gulrot
1 stk nepe
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk stor potet
3 dl matfløte (evt crème fraîche, 18%)
300 g revet cheddar (evt jarlsberg eller sveitser)
3 ss frisk timian, finhakket
2 stk kyllingfilet
salt og pepper
1 ss smør

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter. Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring. Tilsett renset gulrot, nepe, stangselleri og potet kuttet i små terninger. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.

Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.

Mens suppen tilberedes stekes kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middels varme i stekepanne til de er gjennomstekte.

Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!