Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g iskald, fersk seifilet
1 ts salt
1 ½ dl iskald lettmelk
1 ss potetmel
1 krm pepper
2 ss smør

Gulrotstuing:
4 stk gulrot
2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt
1 krm malt muskat

Fremgangsmåte:

Del ¿ske¿leten i biter og ha den i en food-prosessor sammen med saltet. Kjør maskinen til ¿sken er seig og jevn, det tar bare noen sekunder. Tilsett lettmelken i en jevn stråle mens maskinen går på full hastighet. Ha til slutt i potetmel og krydder. Form kakene og stek dem i litt smør ved middels varme i en stekepanne, skru ned varmen og la dem ettersteke til de er gjennomstekte.

Gulrotstuing:
Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Kok dem nesten møre. Lag hvit saus: Smelt smør. Ha i melet under omrøring. Spe med melken, ca 1/3 om gangen, og kok opp mellom hver gang du sper. Kok sausen ved svak varme i 5-10 minutter og smak til med salt og muskatnøtt. Tilsett de kokte gulrøttene i sausen og servér med nykokte poteter og seikaker.

Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!