Dagens rett: Hjemmelagde kokosboller

Denne oppskriften MÅ du prøve!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels


Ingredienser:

4 stk eggehvite
300 g sukker
6 stk gelatinplater

Sjokoladeglasur:
150 g kokesjokolade
25 g kokosfett (delfiafett)
ca. 2 dl kokosmasse

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og fast.

Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell gelatinen i marengsmassen under pisking. Og nå må du jobbe fort! Fyll massen i sprøytepose og sprøyt ut passe store topper eller fyll massen i muffinsformer. Det går også an å bruke Mariekjeks som bunn, og sprøyte massen i topper oppå. Har du ikke sprøytepose går det an å bruke to skjeer. Sett kaldt til kokosbollene stivner.

Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad og rør det glatt. Avkjøl til det såvidt begynner å stivne. Bre/hell sjokoladen over kokosbollene og dryss jevnt med kokos over.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 07/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også