Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

125 g hasselnøtter
100 g smeltet smør
100 g melis
4 stk egg
1 ts bakepulver
300 g hvetemel
ca. 2 ½ dl melk
1 dl kremfløte
en klype salt
revet skall av ½ stk sitron
4 ss grand marnier (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en tørr panne og rist dem. Avkjøl og gni av det meste av skallet mellom hendene.

Ha nøttene i en matprosessor og kjør dem fint. Ta ut nøttene. Bland sammen resten av ingrediensene og kjør røren glatt. Tilsett hasselnøtter og revet sitronskall til slutt. La røren hvile 15 minutter.

Stek vaflene og legg dem på rist. Server de nystekte vaflene med is, smeltet sjokolade og jordbær.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!