Dagens rett: Hasselnøttvafler

Luksusvarianten av vafler!

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 6


Ingredienser:

125 g hasselnøtter
100 g smeltet smør
100 g melis
4 stk egg
1 ts bakepulver
300 g hvetemel
ca. 2 ½ dl melk
1 dl kremfløte
en klype salt
revet skall av ½ stk sitron
4 ss grand marnier (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en tørr panne og rist dem. Avkjøl og gni av det meste av skallet mellom hendene.

Ha nøttene i en matprosessor og kjør dem fint. Ta ut nøttene. Bland sammen resten av ingrediensene og kjør røren glatt. Tilsett hasselnøtter og revet sitronskall til slutt. La røren hvile 15 minutter.

Stek vaflene og legg dem på rist. Server de nystekte vaflene med is, smeltet sjokolade og jordbær.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 11/07 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også