Kjempegod og sunn helgemat!

Hvorfor ikke kose seg med fisk og vin i helgen?

Sist oppdatert
Fisk er overhodet ikke kjedelig eller hverdagslig - det finnes mye godt å velge blant, som fungerer like godt til helgen!

Annerledes helgemiddag

- Januar og februar står for meg som måneder som må inneholde flere måltider med torsk, sier vinkelner og driver av vinkurset In Vino Veritas, Svein Lindin.

Fra kokebok-forfattere Ole Martin Alfsen og Tom Victor Gausdal har han hentet en god oppskrift fra deres siste verk Familiekokeboken. Vintipset har han selv satt, basert på de råvarer og tilberedning som er gjort i oppskriften.

Ovnsbakt torsk med rotfrukter
  • 700 g torskefilet uten skinn og bein
  • 1 boks seterrømme
  • ½ dl helmelk
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ss hakket persille
  • salt og pepper
  • 700 g rotfrukter i staver ( gulrot,persillerot,selleri,kålrot)
  • ½ purre
  • 1 ss olje
  • litt sitronsaft
  • salt og pepper
  • Grønnsakene stekes i olje på middels varme til de er gylne og myke. Smakes til med salt, pepper og litt sitron.

    Legg i en ildfast form. Fisken skjæres i porsjonstørrelser og legges på grønnsakene.

    Rør sammen rømme og øvrige ingredienser og smak til. Hell over fisken, bak i ovn på 200 grader i 8-15 minutter til fisken er gjennomstekt.

    - Juster syrligheten til vinen, anbefaler Lindin.

    Vinanbefaling

    56574 Marcel Deiss 2008 kr 184,90

    - Denne har en middels gyllen farge. Aroma av sitrus, moden melon og er mineralsk. Har en konsentrert syrlighet og friskhet, sier Lindin.

Denne saken ble første gang publisert 05/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også