Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12


Ingredienser:

Paibunn:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl mager kesam
3 ss sukker

Fyll:
4 stk gelatinplater
1 dl sukker
1 dl helmelk
150 g sjokolade 70 %
2 ts pulverkaffe
1 stk egg
2 ss sukker
300 g kesam
300 g vaniljeyoghurt

Fremgangsmåte:

Paibunn:

Bland ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen hvile på et kjølig sted ca 30 minutter. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og kle en paiform, 26 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen i ovnen på 190 ºC i 15 minutter. Avkjøles.

Fyll:

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Bland sukker, helmelk, sjokolade og kaffepulver i en kjele og rør til sjokoladen har smeltet. Ta kjelen fra varmen og la de utbløtte gelantinplatene smelte i sjokoladeblandingen. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, kesam og vaniljeyoghurt i eggedosisen under lett pisking. Hell blandingen i den avkjølte paiformen og la den stivne i kjøleskap i minimum 3 timer.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no
  • .
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!