Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 stk grapefrukt
1 stk carambola (stjernefrukt)
1 stk granateple
1 stk slangeagurk
saft av 2 stk appelsin
6 blad ruccula

Fremgangsmåte:

Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.

Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.

Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!