Dagens rett: Frisk grapefruktsalat

Nydelig som forrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

3 stk grapefrukt
1 stk carambola (stjernefrukt)
1 stk granateple
1 stk slangeagurk
saft av 2 stk appelsin
6 blad ruccula

Fremgangsmåte:

Grapefruktene skrelles og filiteres (båtene skjæres ut med kniv slik at skinnet rundt fjernes). Stjernefrukten deles i fire og skjæres i tynne biter. Grapefrukten deles ved å snitte rundt frukten i skallen. Brekk så frukten fra hverandre ved å vri slik at den skrekker. Ta ut kjernene med en skje, e.l. Agurken skjæres i terninger.

Rucculabladene skylles og rives og legges i bunnen av et egnet fat eller en bolle.

Grapefruktfiletene legges lagvis med stjernefrukt i biter, granateplekjerner og agurkterninger.

Vask appelsinene godt og riv skallet. Bland skallet inn i den pressede saften før den helles over salaten.

Salaten egner seg som en frisk forrett, men er også et frisk og godt tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Denne saken ble første gang publisert 20/07 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også