Dagens rett: Kyllinglår med søtpotet
Herlig fredagsmat!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 3
Ingredienser:
2 stk søtpotet
salt og kvernet pepper
6 stk grillet kyllinglår
Kremet saus med epler og chili:
1 pose béarnaisesaus
1 dl vann
3 dl crème fraîche
1 stk eple i biter
1 stk finhakket rød chili
1 ss hakket frisk estragon salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Skrell søtpotetene og del dem i båter. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og kvernet pepper. Stek i stekeovn ved 200 °C ca. 15 minutter til de er møre. Varm kyllinglårene i ovnen ca. 10 minutter. Dryss litt grovt salt over potetene før servering.
Ha sauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper.
Server kyllinglårene med saus, søtpotet og for eksempel lettkokt brokkoli.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 20/11 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.