Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g kjøttdeig
1 ½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
2 ss potetmel
1 ½ dl vann eller melk
2 ss margarin eller olje til steking

Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl sjy fra kjøttkakene
1 stk hakket løk
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts pepper
ca. 5 dråpe sukkerkulør

Fremgangsmåte:

1. Det enkleste er å bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene (unntatt vann og buljong) i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Eller lag farsen for hånd: rør saltet godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.

2. Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.

3. Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

4. Kok ut pannen du har stekt kjøttkakene i, med 5 dl vann. Sett sjyen til side. Smelt smør, bland i melet, og spe med sjyen. Tilsett hakket løk og la det koke opp. Tilsett noen dråper sukkerkulør til du får fin farge på sausen.

5. Ha kjøttkakene i sausen, la koke 6-10 minutter. Smak til med salt og pepper.

6. Server med kokte poteter, ertestuing og rørte tyttebær.

  • Dagens rett er levert av Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!