Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 dl hvetemel
6 dl kald grønnsakbuljong (utblandet)
8 stk egg
ca. 1 ½ ts salt

Fyll:
3 ss hvetemel
4 dl fiskekraft
1 dl melk eller fløte
4 ss smør
2 stk eggeplomme
ca. 2 ss sitronsaft
400 g reker i lake
2 boks bønnespirer
salt og kvernet pepper
2 ss finhakket frisk dill
smak til med noen dråper tabasco

2 dl revet hvitost

Pynt:
noen reker
ca. 8 stk frisk grønn asparges
2 stk hakket vårløk

Fremgangsmåte:

Rør hvetemel og rekelake til en glatt røre. Tilsett egg og smak til med salt. La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek tynne pannekaker.

Rør sammen hvetemel og rekelake. Kok opp i 3 minutter og rør inn smør og eggeplomme vispet med melk/fløte. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper. Bland inn grovhakkede reker, avrente bønnespirer og finhakket dill. Smak til med noen dråper tabasco.

Legg litt fyll på hver pannekake og rull sammen. Legg dem over i en ildfast form. Dryss over revet ost og gratiner i ovn ved 225 °C eller under grill til osten smelter.

Pynt med noen reker, tynne, kokte asparges og hakket vårløk.

Server med salat og søt chilisaus.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!