Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Porsjoner: 6


Ingredienser:

1 ½ kg grytekjøtt av okse eller lam, uten bein
2 dl hvetemel
250 g bacon
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
3 ss smør
500 g frisk sjampinjong
500 g stjerneløk
ca. 1 flaske rødvin (burgunder)

Suppekvast (bouquet garni):
1 stilk frisk timian
1 stk laurbærblad
6 stilk frisk kruspersille

Fremgangsmåte:

1. Vend kjøttet i melet. Stek bacon i en stor gryte. Brun kjøttet i smør. Ha på salt og pepper.

2. Surr sammen ingrediensene og legg i suppekvasten. Hell på vin så det dekker kjøttet. Kok opp og la alt trekke på kokepunktet ca. 1 time (bruk lokk).

3. Stek sopp og løk i panne på middels varme i 5 minutter. Ha alt i gryta og la det trekke i en time til.

Server med kokte poteter eller ris.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!