Dagens rett: Lapper med blåbær og krem

Nydelige lapper laget av det du har i skapet.

Sist oppdatert
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett


Ingredienser:

3 ss smør
4 dl hvetemel
3 dl melk
5 stk egg
½ dl sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver

3 dl kremfløte
ca. 2 dl blåbærsyltetøy

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og bland alle ingrediensene til en jevn røre, gjerne i en matprosessor. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Stek lappene i litt smør i varm stekepanne. Snu dem når røren er stivnet på overflaten.

Server lappene lune med pisket kremfløte og blåbærsyltetøy.

Tips: Rislapper smaker også kjempegodt! Rør inn rester av risgrøt i lapperøren. Spe eventuelt med litt melk dersom røren blir tykk.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no
  • .

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også