Brun sprit i drinker blir stadig mer populært blant kvinner, og om du smaker på disse oppskriftene skjønner du sikkert hvorfor!

Bærsymfoni
  • 4 cl mild whisky
  • 4 bringebær
  • 4 blåbær
  • 1 bs vaniljesukker
  • 2 cl sitronsaft
  • Topp med eplemost.
  • Drinken lages i ett stort whiskeyglass. Mudle bringebær og blåbær sammen med vaniljesukker og sitronsaft. Fyll opp glasset med knust is. Hell på Ballantine's. Rør drinken. Pynt med blåbær og bringebær.

    Xante Caipirinha
  • 4 cl Xanté (pærecognac)
  • 5 limebåter
  • sukkerlake
  • Soda/Sprite
  • Ha limebåtene i et rocksglass sammen med litt sukkerlake (like deler vann og sukker som varmes opp til sukkeret har løst seg opp).

    Knus dette sammen med en morter og fyll glasset halvt opp med knust is, ha i pærecognacen.

    Rør godt om med en barskje, topp opp med knust is og soda eller Sprite dersom du ønsker en søtere drink.

    Pynt med en limeskive.

    Just Passion
  • 4 cl mild whisky
  • 2 cl pasjonsfrukt pure
  • 1 cl limesaft
  • 1 cl sukkerlake
  • Serveres i et cocktailglass Ha alle ingrediensene i en shaker - shake med is, og sil over i et avkjølt cocktailglass.

    Pynt med pasjonsfrukt og limespiral.

    El Diablo

    Ingredienser:
  • 4 cl tequila
  • 2 cl juice av solbær
  • 2 cl friskpresset limejuice
  • Schweppes Ginger Ale
  • Fyll et highballglass med is, ha i tequila, juice og limejuicen.

    Topp opp med Schweppes Ginger Ale og klem en limebåt over.

    Bestemors hage
  • 4 cl mild whisky
  • 4 cl rips- og bringebærsaft
  • Saft av en halv lime.
  • Ha alle ingrediensene i en shaker - shake med is, og sil over i avkjølt cocktailglass. Ha over litt appelsinskall.

    Pynt med ripsstilk.

    Champagnecocktail
  • 2 cl Remy Martin VSOP cognac
  • Sukkerbit
  • Angostura Bitter
  • Champagne
  • Ha noen dråper av Angostura Bitter på sukkerbiten og legg den i et champagneglass.

    Ha i 2 cl cognac og topp opp med champagne.

    Kilde: Ballantine's, Aperitif.no
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!