Dagens rett: Sjokoladefondant
Den ultimate sjokoladedesserten!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 8
Ingredienser:
100 g mørk kokesjokolade
100 g smør
4 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
pynt med friske bær og melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smør og del sjokolade i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.
Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.
Dryss melis over og pynt med friske bær. Vaniljesaus eller is smaker godt til.
- Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 17/04 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.