Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

500 g indrefilet av svin
salt og pepper
grillkrydder
1 ss smør

Grønnsaker:
200 g brokkoli
1 stk gulrot
2 stk små løk
3 båt hvitløk
8 stk frisk sjampinjong
½ stk fennikel
1 ss smør

Saus:
3 dl hønsebuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
120 g blåmuggost
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte:

Stekes på 170 º i ca 30 minutter.

Serveres med nykokt naturris.

1. Gni filetene inn med salt, pepper og grillkrydder. Brun dem raskt på alle sider i en stekepanne på god varme.

2. Rens og kutt grønnsakene i biter. Sviss de i smør på god varme i ca 5 minutter.

3. Kok opp kyllingbuljong og tilsett kremfløte og blåmuggost. Rør ut maisenna i kaldt vann og tilsett jevningen i den kokende sausen under omrøring.

4. Legg svinefiletene i en stor ildfast form og legg de svissede grønnsakene rundt.

5. Slå til slutt sausen over det hele og stek retten ved 170 °C i ca 30 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 70 °C.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!