Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels

Ingredienser:

1 kg epler
500 g løk
1 ts salt
2 ½ dl klar 7 % eddik
1 stk rød chili
1 ts malt ingefær
350 g sukker
2 ss hakket frisk mynte

Fremgangsmåte:

Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær eplene i båter. Rens og hakk løken og kok dem mør med saltet i halvparten av eddiken. Rens chilien for frø og hinner og hakk fint. Rør inn eplebåter, chili, ingefær og resten av eddiken i løken og kok blandingen under lokk til eplene er møre. Rør av og til.

Rør inn sukkeret og kok chutneyen videre til den er fyldig. Rør inn hakket mynte (kan sløyfes) og fyll chutneyen på små glass som skrues til med det samme.

Porsjonen gir ca. 5 dl chutney.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!