Tidsforbruk: under 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

800 g røkt skinke
1 stk løk
2 ss olje til steking
3 dl basmatiris
6 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
1 pk sukkererter

Fremgangsmåte:

1. Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje.

2. Tilsett ris, buljong, matfløte, salt og pepper. La det koke opp. Ha på lokk og la det koke i ca. 10- 15 minutter. Rør rundt av og til.

3. Del sukkerertene i strimler. Ha de i risottoen og la det småkoke videre i ca 2 minutter.

4. Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.

  • Dagens rett er levert i samarbeid Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!