Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4


Ingredienser:

8 stk løk
2 ts tørket timian eller en kvist frisk timian
2 ss smør
1 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
1 stk laurbærblad
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
4 dl vellagret ost revet
4 skive loff

Fremgangsmåte:

I stekeovn 250 °C i 6-8 minutter

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver.

Varm smør i en stor kjele. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank, løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min. Smak til med salt og pepper.

Bruk et glass og stans ut loffen i runde former. (Pepperkakeformer er også fint!)

Fordel suppen i ovnssikre porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres til osten er blitt gyllen.

Tips! Serveres med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød. Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!