Dagens rett: Torsk og pinnekjøtt i skjønn forening
Ny vri på tradisjonell julemat!
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4
Ingredienser:
160 g torskefilet per person, uten skinn og bein
50 g bacon
½ stk rødløk, i fine strimler
200 g pinnekjøtt, renset
2 ss bladpersille, finhakket
3 ss godt smør (eks. Kviteseid)
4 stk (og/eller andre rotgrønnsaker) gulrot, renset og finstrimlet
smak til med salt, pepper og sukker
Fremgangsmåte:
Stek/bak torsken i ovnen i ildfast form på 180 °C i ca 10 minutter. Fres baconet lett og tilsett løk, pinnekjøtt og persille. La det surre lett i pannen, bland inn smøret til slutt.
Legg blandingen på toppen av torsken. Stek de finstrimlete gulrøttene og/eller rotgrønnsakene lett i pannen og smak til med salt, pepper og litt sukker.
I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.
- Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.