Tidsforbruk: over 60 min
Vanskelighetsgrad: vanskelig
Ingredienser:

500 g mandler
500 g melis
1 ts tragant
1 ss eggehvite
smaksstoffer som konjakk, sherry eller likør
konditorfarge

Fremgangsmåte:

Skåld mandlene og tørk dem godt - gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.

Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser. Mal dem igjen med melis.

Bland inn tragant, eggehvite og smaksstoffer og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen. Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.

Tips:

Bare fantasien setter grenser når man koser seg med marsipanverksted! Er det vanskelig å forme figurer med hendene går det an å bruke små pepperkakeformer.

Tips2:

Slik skålder du mandler: Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!