Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 4


Ingredienser:

400 g kjøttdeig av svin
1 stk stor løk, finhakket
2 ss smør
2 stk egg
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper

Fyll:
250 g kål
250 g gulrot
100 g vårløk
½ ts salt
½ dl vann
50 g smør

2 stilker bladpersille, hakket

Fremgangsmåte:

Brun kjøttdeigen og løk sammen i smør på god varme. Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt. Fordel kjøttdeig og løk jevnt utover pannen og slå ned varmen. Visp sammen egg, melk, hvetemel, salt og litt nykvernet pepper. Hell blandingen over kjøttdeigen.

La det hele steke ved svak varme under lokk til pannekakeomeletten har stivnet.

Mens pannekakeomeletten stivner kokes vannet opp i en kjele tilsatt smør og salt. Tilsett finsnittet kål, revet gulrot og vårløk i tynne ringer når vannet koker. Damp grønnsakene møre ved svak varme under lokk i ca 5 minutter. Rør av og til. Sil av vannet og fordel grønnsakene oppå pannekakeomeletten. Pynt med hakket persille og server med tzatziki.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!