Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: lett


Ingredienser:

8 stk lasagneplater
2 dl hvitost

Kjøttsaus:
400 g kyllingkjøttdeig
1 stk løk
2 ss olje
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
½ stk hønsebuljongterning
1 ts tørket oregano
evt. 1 ts sukker
litt salt og pepper

Ostesaus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl melk
6 ss revet parmesan eller annen ost
ca. ¾ ts salt
½ ts pepper
1 krm revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:

Stek kyllingkjøttdeig i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side.

Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel til ostesausen. Spe med melk og rør godt etter hvert, for å få en fin og klumpfri saus. Smak til sausen med ost, salt, pepper og eventuelt revet muskatnøtt.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Dryss over revet ost til slutt. Sett formen i stekeovnen ved 200 °C i 35-40 minutter eller til pastaplatene er møre (kjenn etter med en kniv). Server kyllinglasagne med fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

  • Dagens rett er levert i samarbeid med Mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!