Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12

Ingredienser:

Paiskall:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl Sans kesam Mager
½ ts salt
2 ss vann

Fyll:
1 stk løk grovhakket
1 ss meierismør
150 g bacon i biter
1 stk vårløk
250 g jarlsberg eller annen modnet ost
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk finklippet

Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter. Forstek paiskallet ved 200 °C i 15 minutter.

Fyll:

Sviss løken blank i smør og sprøstek baconbitene. Kutt opp vårløken i små biter. Riv osten eller kjøp ferdig revet ost. Bland egg, fløte og gressløk. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.

Server paien lunken med en frisk salat.

Dagens rett er presentert i samarbeid med mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!