Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 2


Ingredienser:

300 g reinsdyrfilet
50 g persillerot
50 g sopp
50 g gul squash
50 g aspargesbønner
10 stk mandelpotet
2 stk tomat
10 g frisk estragon

Blåbærkrem;
1 ½ dl matyoghurt
1 dl blåbær

Fremgangsmåte:

Stek reinsdyret litt på begge sider (2 min), la den hvile litt før du setter den i varm ovn på 200 grader i 8-10 min. Skrell og skjær persillerøttene i lange staver, skjær soppen i 4. Stek dette i panne sammen med squash og aspargesbønner.

Lag blåbærkrem av matyoghurt og blåbærsyltetøy som du blander sammen. Skjær tomater og dander disse i bunnen på tallerken, legg på de andre grønnsakene, og tilslutt reinsdyrfileten. Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av. Legg noen estragonblader på toppen.

Dagens rett er levert i samarbeid med mat.no.
Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!